tisdag 8 september 2020

Tisdag 8/9 teknik och naturkunskap ute vid kullarna

Det har varit en liten skara barn i dag på avd. Många som är förkylda. Viktig att vi alla är noga med två symptomfria dagar  innan man kommer tillbaka till fsk. 

Barnen har varit ute under fm. Kullarna på fsk gård var det som barnen utforskade idag. Upp för kullen och ner för kullen. Lätt att det blir snabbt ner,  men det är bra om man är försiktig så man inte slår sig. 

En liten fruktstund blev det i dag, då det inte blev någon födelsedagskalas, pga sjukdom. Efter frukten fick barnen önska valfria sånger som " imse vimse spindel, hjulen på bussen, bamse spindel och pytte spindeln" 


Barnen har ätit fiskgratäng med kokt potatis och grönsaker. Barnen väljer att sätta oliverna på fingret. Så mycket roligare att äta då. 

När de yngsta går och lägger sig inför sk sovvilan, hittas en spindel. Titta! Spindeln! Säger barnen och är mycket nyfikna om den klättrar upp för trån?

Barnen behöver uppdatera sin kläder inför sovvilan dvs fleeaskofta,mössa och sockar. Detta förvaras på översta hyllan vid barnens fack. 
Barnen som inte sover får utmana sig med ett stort nytt golvpussel, titta brandbilen tut tut, säger den. Barnen övar teknik med att sätta ihop den. Sedan övar vi var de olika ställena finns osv. Var är hjulen? Hur många fönster finns det? Också räknar vi 1,2,3 och 4. Var är slangen? Var är stegen? Osv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar