tisdag 15 september 2020

Tisdag 15/9 höstplantering

Fruktstund vid sovloftet som vanligt. Det är goda äpplen och bananer. Sedan bekräftas dagens namnsdag då vi har en kompis med dagens namn. Hon för önska sång som är den sången som alla är så bra, på,  dvs "blinka lilla stjärna". 
Därefter visas det upp något från en hemlig påse.  Fast det är inte så hemligt. Vad kan det vara? Det är blomsterlökar.  Det är många i påsen. Barnen  känner genom att trycka på dem. Det är päron, som någon flicka tror först. Ja, väldigt likt päron iallafall. 
Barnen upptäcker, utforskar  och verkligen  undersöker blomsterlökarna. Det är tjocka, små och stora. Många begrepp övar vi alla på, och det blir mycket vi lär oss. Vad ska vi göra med dessa? 

Jo, vi ska gräva ner dem i vår planteringslåda. Så alla barn tar tag i detta med med spadar och krattor. 
Barnen gräver ner dessa lökar med spadarna eller med händerna. Sedan krattas det och gör fint. 
Någon hänger med för att hämta stora vattenkanna i förrådet. Sedan vattnas det mycket nog.  Flera barn hjälper till att vattna både med den lilla och stora kannan. 
Barnen går vid entrén och sätter sig för att dricka lite vatten, så varmt. 
Några barn väljer sedan att bygga- och konstruerar olika tåg. Så fina! 

När vi vände jorden i vår planteringslåda hittade vi röda morötter. Måste vi ju smaka på. Mmm gott! Fast någon tyckte det var mindre gott. Någon säger,  "jag har orange morötter hemma". 

 Panerad fisk, kokt potatis och kall sås och grönsaker, har barnen ätit idag. Oliver kan man äta från fingret. Många barn som har kommit på detta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar