torsdag 7 maj 2020

Torsdag 7/5Utflykt





 Barnen vet att det är torsdag och då är det utflykt. Redan på frukosten pratar vi om detta, det blir övervägande att utflykten  är mot Sannaparken. Vid promenaden till lekplatsen är det mycket språkande om väder att det är varmt när det är sol. Att man ska gå på asfalt och sedan grus sedan är man framme vid lekplatsen. Vid ģröningen på Sannaparkens ser barnen en stor lastbil. Denna  lastbilen blir mycket intressant vid lekplatsen.  Flera av barnen står och följer med lastbilens arbete.
 Barnen övar och tar sig runt på hela lekplatsen. Barnen  leker vid den stora  och den lilla leksällningen och gungorna.  Mycket motoriska övningar övas, glädje, gemenskap, och fantasi är andra betydelsefulla begrepp som övas.

Barnen har ätit falukorv med potatismos och grönsaker. Barnen önskar mycket korv och det blir en sk "korvfest" som något barn uttrycker det.
Vid uppevilan tar vi denna boken. Fast sagorna är långa och lite bilder önskar barnen att lyssna på en ny saga från denna boken. Idag blev det om den modiga prinssesan Gerta. 
Efter mellanmålet tar vi ett kalas för vår kompis som har fyllt 4 år. Vi sjunger födelsedagssången och man får sitta på Bolibompastolen . Sedan får man skanna på qer kode så att vi har kalas med Babblarna. Vi sjunger och dansar till GRATTIS SÅNGEN, GRATTIS PÅ DIN GRATTIS DAG, HURRA! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar