måndag 11 maj 2020

Måndag 11/5 Utevistelse på gården

 Barnen har inlett fsk vistelsen med att vara ute. Vädret skiftar vilt och nu är det plötsligt kallt som bara den. Kläder efter väder så man tänker på det.
Utvecklingssamtal fortsätter för majbarnen, stäm av  med tiden, så det inte blir missuppfattning.
 Matematik vid sandlådan då det bakas i två hinkar, volym med  lite sand och mycket sand, färger av hinkar nämns  osv.

 Barnen övar dagligen på motorik och på gården övar barnen på detta via ta dig upp och ner vid rutschkanan, cykla, springa, gå, balans vid sandlådans kant och stockar mm.

 Barnen kan hitta balansen med att stå själv och spela och sjunga vid xylofonen .
 Barnen har haft samling vid sovloftet. Först är vi 10 barn sedan kommer en kompis och då blir vi 11. Barnen hjälper varandra med att räkna, först räcker två händer sedan måste vi ha ett finger till då det blir 11. Barnen övar på veckodagarna. För vi undrar vilken dag det är efter helgen? Veckans första dag. Det är måndag. Hur många vuxna är vi idag? Tre, ropar någon.
 Vi visar och provar på veckans spel som är mycket passande då vi är ute hela tiden. Det är kasta pil fast med bollar. Man räknar och övar färger där bollen hamnar. Riktigt roligt!
 Barnen övar vidare med språk, matematik, fingermotorik, teknik osv. Då vi sjunger och räknar spindelns ben. Han har alltid 8 ben. Tillsammans gör vi rörelserna till spindelns sång och, vi tar även imse vimse spindel skulle köra bil.
Nästa sång blir krokodilen . 

 Barnen sjunger flera djursånger, det är spindeln, krokodilen, ankan, snigeln, hästen alla djuren får vara med. Sedan ser vi efter så alla kommer ner i påsen genom att benämna dem.
Barnen har ätit nudlar med sojafärs och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar