torsdag 28 maj 2020

Torsdag 28/5 Utflykt

 Idag är det torsdag och då är det UTFLYKT! Barnen visar upp sina kunskaper med att ge vägledning och beskrivning vilket väg vi ska ta för att komma till Brandbilslekplatsen. Barnen visar med handen när det är dags att svänga. Barnen säger går vi rakt fram, kommer vi hem till mig. Svänger vi runt här kan man också komma till lekplatsen. Barnen märker att det blir en annan väg, men inga vägar är fel utan man kan ta en annan väg. Bara vi kommer fram till lekplatsen. På vägen hittar vi mycket skräp. Det gör oss ledsna. Varför är det farligt för naturen? Det är inte bra för fåglarna mm. Djuren kan göra sig illa.Vad ska vi göra med skräpet?
 Alla är vi med på att vi ta upp det och slänger det i papperskorgen. Men det är bra att man tar skräp med hjälp av något annat. Vi tar med papper. Varför gör vi det? Så man inte får smuts och baciller.
 Barnen får först lite fruktstund och dricka. Med hjälp av märkta kåsor med initialer.  Övar vi tillsammans på förnamn och efternamn. Lite vatten är bra när det är sol och varmt.

 Barnen övat att gå balansgång, gungar  på olika varianter av gungor, hoppar springer, ta sig upp och ner på gungan och rutschkanan  mm.

 Någon hittar blommor som är dagens skatt i leken vid rutschkanan.
 Något barn vill ta det lite lugnt,  och öva med att ta bilder med kameran.
 Gunga två och två, vi gungar tvilling.  Fast vi är ju inte tvillllingar. Kanske syskon?
 Gungor finns för alla, även för de allra yngsta kompisarna.
 Barnen är aktiva och rörliga och leker runt hela lekplatsen. Så roligt och väder och vind är med oss. Härlig fm!

När vi kommer till fsk äter vi små gulliga pannbiffar,potatisar, grönsaker och sås. Mmm Jättegott!! 
Denna boken har vi läst och övat olika begrepp ifrån. När man är lite äldre, som visa är här får man äta med kniv och gaffel. De yngsta äter med sked och gaffel, som någon  påpekar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar