måndag 25 maj 2020

Måndag 25/5 utevistelse på gården

 Välkomna tillbaka efter långhelgen. Hoppas ni alla hade en skön ledighet. Då går vi in i en nya förskolevecka.
Barnen började sin vecka på förskolan genom att vara ute på gården och leka, upptäcka sig fram efter valfri lek.

Många av barnen upptäcker sig fram genom att baka med sand och vatten. Att laborera och utforska vatten och mängd sand. Mycket lärande i  matematik och se och utforska tillsammans hur sandsmeten blir, med lite och mycket vatten. Lättsam och lustfylld lärande inom volym.  Hur blir sanden med lite sand, mycket sand, lite vatten eller då mycket vatten? Ser vi skillnaden? Och varför blir smeten så lös? Kan vi göra den fastare med hjälp av mängd sand? osv. Barnen  har många bra hypoteser och tillsammans bakas det till olika lösningar, olika former av smeten osv.

 Som här,  häller ett barn mera sand och rör om noga. Barnen variera med olika verktyg att röra med. Både med spade och visp. Känns det olika med de olika sakerna? Lite svårare med en visp, då sanden blir allt fastare och tjockare. osv.

 Några väljer att cykla och ta sig runt på gården. Vilken härlig känsla att styra detta , och ta sig fram själv med en cykel.
 Barnen är mycket förtjust i rutschkanan, de tar sig upp och ner hur smidigt som helst. Dagligen övar barnen på grovmotorik. Att ta sig upp för trappan och hålla balansen, och åka ner.
 Farten ner ger en stor förtjusning och upprepas gång på gång.
 Barnen har sedan samling vid sovloftet. Barnen ser över antal kompisar som är på förskolan idag. Hur många är lediga? Vilken dag det är? Något som övas  regelbundet. Vad har ni gjort under helgen?  Någon har varit i stugan med sin familj, en annan kompis berättar om utflykt eller bara lekt hemma osv. Vilken är eran favorit frukt? Och barnen övar på olika frukter tillsammans. Idag serverades äpple!Mmm alltid lika gott!
 Innan maten  leker barnen med några av babblar kompisarna. De åker karusell, runt runt går det.
 Många barn väljer att bygga-och konstruera. Jag ska bygga runt med trianglarna, säger en flicka. Något barn väljer att bygga höga torn i kuben.

Barnen ätit vegetarisk pastagratäng med grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar