onsdag 13 maj 2020

Onsdag 13/5 Valfria aktiviteter ute

 Idag har barnen haft brandövning. Alla barn samlas på sina platser inför övningen. Vi räknar in oss alla. Det är 10 fjärilar och 2 kolibrin barn som är på besök hos oss idag igen.
 Alla barn sitter ner och medan vi väntar in alla på förskolan sjunger vi.  Barnen  passar på att ta några önskesånger det blir blinka lilla stjärna och björnen sover, Alla somnar snabbt.
 Sedan kan man  få hjälpa Babblarna till badhuset. Alla Babblarna måste tvätta sig och bli rena nu under virus tider. Precis som vi måste Babblarna vara noga med hygienen.
 Det är många av Babblarna som är med på denna aktiviteten även våra nya dvs kusinerna.
 Barnen  tar även vatten med pet- flaskor, det blir mycket bubblor då man sänker ner flaskan under vattnet. Skummet blir det av tvålar, det är bra när man ska bli ren. Fast det är frestande att smaka på skummet, fast det märker barnen att det inte är så gott. Barnen får ha ett rör som kan bli en rutschkana, en vattenruschkana, handduk kan man också behöva på badhus, som ett barn säger.
 Några barn leker och gräver med olika redskap i sanden. Man kan gräva med spade och grävskopa osv.



 Barnen skapade en egen mini pool till Babblarna. Alla är glada och nöjda och både Babblarna och barnen har roligt.
Barnen har ätit broccolisoppa, smörgås, Creme  fraiche och mjölk. Mmm gott! Och idag kan man hälla mjölk i soppan då det är så varmt, det är barnen bra på att hälla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar