tisdag 26 maj 2020

Tisdag 26/5 teknik och naturkunskap

 Många naturupplevelser med alla sinnena. Barnen känner på örterna, smakar, luktar på allt. Det är ganska gott, för det smakas en god stund.
 Barnen vet att det måste vattnas, så många av barnen hjälper till att vattna med en liten kanna. Många barn vill hjälpa till.
 Barnen har haft frukt stund. Barnen  räknar in varandra, och det blir bara 6st. Många är lediga och sjuka. Det blir banan och äpple idag.

När barnen har ätit frukt så förklara vi för barnen ordet " spion", för barnen  ska få vara spioner ute på gården. Det  är någon som letar efter olika saker, eller som vi hitta olika platser som kan fotograferas. Av olika bilder från gården från en plastficka ska barnen  hitta platserna och ta en bild med kameran eller lärplattan.

 Inte helt lätt. Men alla hjälper till och turas om med att hålla bilderna, ta kort med kameran eller med lärplattan.
Ikt utomhus där barnen  får lära sig handskas med kameran, lärplattan och att se och gå efter olika visuella bilder. Barnen övat på turtagning,  samarbete, bild seende, perception, naturkunskap osv. 
 Barnen övat på att blåsa såpbubblor och fånga dem. Här övas också att se efter hur bubblorna ser ut. Kan vi se två och två dvs tvillingar eller trillingar dvs tre och tre. Många bubblor, lite bubblor, stora och små osv.
 Titta! Jag kan klättra upp själv nu, bra va! Härligt att få visa upp och att våga.
 Barnen har ätit fiskgratäng med potatis och grönsaker. Mmm jättegott!
Mera naturkunskap vid uppevilan då vi läser om processen om blommor och deras pollenering mm. Detta kretsloppet genom våra årstider mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar