tisdag 12 maj 2020

Tisdag 12/5 Teknik och naturkunskap

 Barnen tar samlingen en stund tidigare. Det delas ut frukt, och idag är det bara äpplen. Därefter kontrollerar vi hur många barn som är på fsk. Det är 10, också har vi två inbjudna kompisar från Kolibrin. Hur många är vi då? 12. Bra! Det är samma siffra som dagens datum. Tillsammans gör vi en  repetion av veckodagarna. Det är 7 st till antal. Och 5 förskoledagar eller arbetsdagar.
 Barnen får turas om att ta upp en sak från en liten låda. Vad kan det vara? Ledtråden är dessa har ben, 2 eller 4 ben och lurvig päls,  vissa låter osv. En fågel kanske. Ja, och det är ju ett djur.
 Barnen tar upp låtsas djur från igenkänd leksak. Det är djuren katten, hunden, fåret, ankan, och en björn som vi sjunger om.
 Här har vi en söt liten björn, och alla vill ta sången björnen sover. Så alla björnar somnar snabbt.
 Sedan övar barnen på att rita och skapa med hjälp av gatokritor på en griffeltavla. Det blir olika varianter som ritkladda, cirklar, blommor och gubbar.
 Barnen övar teknisk och motorisk att kasta pil dvs bollar på en platta. Dock har vi otur med spiket som trillar ner. Öglan där baka på tavlan går av. Barnen tyckte det var jättekul och övade på detta en god stund.

 Många av barnen är riktigt bra att kasta så bollarna kommer på höga poäng på tavlan. Därför var det en riktigt bra leksak  som ger en mycket lustfylld aktivitet.
Barnen har ätit panerad fisk, klyftpotatis, sås och grönsaker. Ta sås är flera barn bra på.

Nytt  hembrev är uppsatt på tavlan. Viktigt att ta del ut av detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar