torsdag 25 april 2019

Torsdag 25/4 SKATTGRUPP o rytmik

 Barnen som är tre år har haft sin grupp dvs SKATTGRUPPEN. Barnen går på ett led med att hålla varandra två och två. Inte så många idag. Barnen går fint till ģröningen vid Sannaparkens lekplats. Under promenaden fångas barnen av alla färgglada blommor. Dem är fina. Tillsammans utforskar vi blommornas namn, antal och färg mm.
Vi börjar med en fruktstund, barnen vet att det är bananer då de ser det som sticker upp från väskan.
 Barnen får en tillbaka blick på en lek som de har lekt innan. Det är leken " kom alla mina barn". Ska man springa inom en bana som är markerad med hjälp av bananskalet. Man ska ta sig över på okika sett som det visas från bilden. Till exempel som en elefant, bil, katt, hund eller springa över. I mitten är det en som tar så man måste vara snabb på att ta sig över.
 Fri lek på lekplatsen sen. Barnen klättrar upp högt på olika klätteratällningar, hoppar, springer och leker dinosaurier osv.

 Jag har en skön fåtöljgunga, så skönt. Mera fart ropar barnen vid gungorna. Barnen blir kittlande glada över farten vid gungorna. Någon ropar,  " titta jag gungar högt"!

Veckans hjälpreda får lite hjälp med att hämta vagnen. Det är kycklinggryta med ris och grönsaker. Vegan och vegetarisk  finns om man önskar det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar