torsdag 11 april 2019

Torsdag 11/4 SKATTGRUPPEN inställt

 Barnen har varit ute på fm. Barnen  har blåst bubblor både från lilla och stora flaskan.
 Barnen blåser ut många, få, stora, små bubblor. Bubblorna flyger ner på marken, på bordet och högt upp i luften.

 Några barn bakar sandkakor. Det blir stora höga kakor.
 Vissa barn dansar till musik med de äldre barnen. Dansar och följer med i takten till musiken med rörelser för hela kroppen.
 Barnen ritar i sanden med fingret och gör handavtryck. Jag ritar en 1:a och en till. Det blir många ettor och bokstäver bla bokstaven U.

 De äldre barnen har haft samling. Som inleder med kalendern. Barnen hjälps åt att kryssa över de dagar som har varit. Sedan tar vi Svarta Språklådan. Först tittar vi på vad det finns i lådan. Det finns bilar, pensel, krita mm. Kan vi hitta något svårt i rummet? Se om det finns klossar, bilar eller något annat i rummet. Dessa saker får sedan ligga i lådan för dessa saker är svarta.
 Barnen hittar svart tyg och bilar. Sedan lägger vi upp allt så får man ta rätt sak efter olika beskrivningar. Mycket begrepp inom matematik som likadana dvs hitta par, liten och stor mm.
 Sedan leker vi tillsammans kims lek. Öva minnet genom att komma ihåg vad som tas bort eller faktiskt läggs till i vår samling.

Barnen favorit mat på matsedeln idag.
Tider för utvecklingssamtal har kommit. Vänlig fyll i.

Nästa vecka är det påskveckan, förändras era vistelsetider så meddela gärna det till oss. Så vi vet hur många matportioner vi behöver 🐣.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar