onsdag 17 april 2019

Onsdag 18/ Påskfest

Idag är den inte vilken dag som helst på flodillerns förskola för idag är det flodillerns påskfest!
På vårt aktivitetsbord var där idag ägg på en bricka. Under förmiddagen satt några av barnen och parade ihop ett ägg som blivit delat på mitten, äggen har olika mönster och färger för att utmana barnen. En bra matematikövning som även håller sig i dagens tema påsk.
Vid ett annat bord får barnen använda sig av olika påskfigurer, såsom en hare och pusselbitar, för att pynta sitt ägg.

Många av barnen på fjärilen kom iklädd festkläder, både påskkärringar, kaniner och tigrar finns idag på vår avdelning.

Någon som blivit lite av en tradition vid festtider på fjärilen är att äta på långbord, här har vi gjort fint på bordet med silkespapper och även pyntat vårt ris med ägg och fjädrar.


Sedan var det dags för målning, här målas det påskpynt med olika färger.

Innan äggen fick ätas upp fick barnen rita med kritor på äggen.

När vi kommit ut på gården samlades barnen borta vid våra stockar för en gemensam sångsamling med tema påsk. På bilden ser vi olika saker som har med sången ägg ägg mera ägg att göra. Om du äter upp då blir du en tupp och om du tycker ägg är gott då blir du en igelkott. Vi fick även lära oss en ramsa som kunde förtrolla oss till en häxa så att vi kunde åka till Blåkulla.  

Till lunch blev det en påsklunch med ägg, korv, köttbullar och potatis, men på bordet fanns det även en och annan morotsbulle och vegans korv. Påsklunchen bjöd också på sill, men inga av barnen nappade på det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar