fredag 26 april 2019

Fredag 26/4 rörelse och IKT

 Barnen har varit ute under fm. Fri lek och rörelse ute med att bla cykla, springa och klättra. Barnen hade även fruktstund ute och en samling. Det är förskolans sista dag. Vilken dag är  det då? ff Fredag! och den dagen är gul vet barnen. Tillsammans räknar vi alla, det är 9st. Hur många barn är inte här? Tillsammans kommer vi på detta och det blir 7st. Vi visar med fingrarna och räknar.
 Hur många vuxna är det? 3 och tre  fingrar  visas upp här. Sedan får barnen svara på vad de ska göra på fredagsmys? Leka säger flera barn, äta godis, någon ska leka och se på Paw Patrol.
IKT  tas in en stund på samlingen. Barnen får se på sina egna fotografier som de har tagit själva med kameran.
 Barnen ser sina egna bilder och vi tar ihop  dem i högar. Barnen påpekar vad de har fotograferat. Exempelvis strumpor, lego, gräs, djur osv. Dock har barnen inget förslag om vad vi ska göra med bilderna. Flest tycker någon att vi ska gömma dem i huset, under gräset. Sedan kommer en pojke på att vi kan hänga upp dem. Detta instämmer flera barn och det blir som en bra idé tycker barnen. Dock ska vi ta upp dessa bilder igen, då det var mycket ljud och intryck då samlingen var utomhus.
 Innan lunchen tar vi en mini samling då den betydelsefulla solen flyttas till den gula dagen. Barnen har sedan förslag om att använda den gula tärningen.
 Barnen slår den gula tärningen och räknar de markerade prickarna och övar matematik, språk, rörelse, teknik mm.
 Barnen har bra förslag om vad man kan göra efter varje antal av prickar som visas upp. Det blir flera elefanthopp, hopp på ett ben, ta upp knäna, dra sig i håret osv.


 Barnen har ätit fiskgratäng med grönsaker.
Påminnelse om att vårsolen lyser starkt på oss. Barnen vistas mycket utomhus. Behöver tunnare klädesplagg, hatt, keps, solkräm osv. Vänligen se över barnens fack och ta hem vinterkläder och vinterskor mm.

TREVLIG HELG!
Nästa vecka är också en kort vecka pga 1maj. Informera oss gärna om barnen har förändrad vistelsetid. Någon har till exempel ledigt på tisdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar