måndag 15 april 2019

Måndag 15/4 utelek med bla plantering

 Barnen har fått nya mini böcker bla om bamse. Några barn sitter med  fingerdjuren och tillsammans kommer vi på de olika sångerna från  resp djur.
 Barnen  sjunger sångerna om Den gröna papegojan, grisen, små grodorna, vi har fått en konstig ko med konstiga små horn... osv.

 Barnen har haft besök av en leopard idag.
 Barnen har fått plantera några kärnor från förra veckans fruktstunder.  Barnen har fått hämta jord, fyllt i jord i pappersrullar och vattnat. Barnen har satt äpple, päron och flera melonkärnor som vi hade mycket av. Får vi se om det kommer någon. Dessa står uppe vid hyllan bredvid avokadokärnorna.

 Innan maten tog vi ett experiment med vatten och vinäger. Detta har vi erfarenhet av att göra med vittvinvinäger. Men denna gången hade vi bara balsamik vinäger. Experimenten där vi ska få bort äggskalet.
 Experimentet kan barnen följa vid glasskåpet ute i hallen.
 Barnen har ätit pasta gratäng med vegetarisk färs. Efter maten tog vi en mini Samling där vi tog igenom veckans dagar. Det är den gröna dagen och barnen är noga med att flytta bilden av solen. Det är en kort vecka för det är påsklov får barnen veta. Imorgon  tisdag ska två barn få besöka avd uttetn under fm. Den första uppflyttningen, det blir en dag till lite senare.
 Uppevilan övar vi på abc med denna lustfyllda boken. Tillsammans övar vi TAKK också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar