tisdag 2 april 2019

2/4 Tisdag-Utelek med teknik o naturkunskap-fryst blomma

Dagen började med en frukost där barnen åt gröt och macka.

När barnen tagit på sig gick fjärilarna ut, några barn samlades vid sandlådan. idag bjöds det på vatten som ett barn hällde upp i en liten kopp. Och även en kaka bakades " Vi häller mjöl" sade ett barn. "Vad mer tror ni man kan ha i en kaka?" "Vatten" sade barnet och bankade med en spade på sin kaka.
medans vi var ute hade vi en samling på gården. Idag pratade vi om en blomman som vi fryst i en hink. Det var lite svårt för barnen att se vad det var i hinken men efter en närmre titt kom dem fram till att det var en blomma i hinken. 

"Vad tror vi händer med isen om vi ställer hinken i solljuset?" Några av barnen trodde att isen inte skulle smälta medans några sade att "det blir vatten". 


Barnen fick känna på hinken? "var den kall eller varm?" Varm utbrast någon medans andra uppfattade hinken som kall. "Hur lång tid tror ni det tar tills isen smälter om vi lämnar den här ute i solen? "Idag" trodde någont barn medans några trodde "imorgon". Vi ställde hinken på vårt fönsterbläcket och påminde barnen om att dem får hålla koll på hinken när dem är ute.

Under samlingen serverades det också frukt, idag bjöds det på äpple och banan.
till mat serverades fiskgratäng och för dem som äter vegans kost serverades potatisgratäng med zucchini och paprika. 

Vi bjuder in till fest, vi fyller 10 år och det ska vi fira och vi på Fjärilen hoppas att ni vill uppmärksamma denna dagen med oss. Den 10 april är ni välkomna mellan klockan två och halv fem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar