tisdag 23 april 2019

Tisdag 23/4 naturkunskap dvs bla plantering

Välkomna tillbaka från påskledigheten. Hoppas ni haft det skönt.

Idag har vi varit ute på förmiddagen och barnen har fått  cykla och lekt med sina kompisar som dem har saknat. Här har vi ett skärp av en kratta.





Samt så fick de barnen som var intresserade utav att hjälpa mig ( christian) och Johanna att  plantera i våra pallkragar. Vi har planterat både paprika, gräslök samt persilja. Ska bli spännande att följa detta:)


När vi planterade dök det upp ett och annat djur. Vi såg flera nyckelpigor bland våra blommor, vad äter nyckelpigor? " jorden " tyckte något barn. Vi såg även en myra som till barnens förvåning inte var brun utan gul.


Barnen får hjälpa till att så fröna, här ska det planteras gräslök.


Efter planteringen fanns det mycket skräp att slänga, ett barn följer med in och väljer en passande soptunna att lägga jordpåsarna i.

 Barnen har haft en samling då vi går igenom veckodagarna. Barnen har ju varit ledig i fyra dagar. Barnen  har mycket att berätta om påsken. Någon har varit med farmor och farfar, och fått ägg där det stod barnets namn på. Någon barn har fått många ägg, någon två ägg och chokladägg osv. Barnen får även lära sig att det är kort  vecka som vi är  på förskolan. Det blir fyra dagar då, pga vi var ju lediga igår. Och sedan är det lördag och söndag och helg är det då. Då är vi lefiga, berättar barnen vidare.
 Barnen får lära sig att det har blivit en ny årstid då det har blivit varmare. Vi har ju blivit lite bruna om händerna och kinderna osv. Därför delar vi våra kunskaper om kläder som man kan ha på sig nu. Barnen övar TAKK  då de visar tecknet för skor. Tillsammans tycker vi att det är bra att ha kofta, tunnare jacka, mössa och vantar på morgonen för det är kallt på morgonen. Keps tycker någon att man kan ha nu, därför måste vi hitta en bild på keps.

Spaghetti och vegetarisk sojafärs och grönsaker åt barnen till lunch idag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar