torsdag 6 september 2018

Torsdag 6/9 utelek samling med naturmaterial

Barnen  har valfria aktiviteter en stund efter frukosten. Då prövar några barn alfabets pussel. Man kan stå bredvid hyllan och arbeta med det. Annars försöker vi lära barnen att man får sitta vid bordet med det man har valt från vår aktivitetstavla. Man arbetar med materialet och sedan städar undan efter sig. Sedan säger man till en vuxen om man behöver hjälp. 


 Barnen tycker om brickan med de geometriska figurerar. Barnen övar på kvadrat, rektangel, cirkel och triangel och även de olika färgerna och sorterar dem.
  Samling med fruktstund. När vi nämner dagens frukt så kommer vi in på träd och årstiden hästen. Äpple  finns på träden både höga och låga. Vad kan man göra med äpplen? Pedagogen berättar om att hon har köpt många äpplen på Ica för hon ska göra äppelpaj. Det är så gott! Kan man göra när man ska ha gäster. Man kan göra fruktsallad också säger något barn. Barnen  övar på att säga orden och TAKK dvs teckna med händerna.
 Sedan blir det ganska naturligt med att vi tar en språkpåse med naturmaterial. Vi övar tillsammans  om naturens saker. Alla barn i ringen får ta ner sin hand för att se vad som fina i påsen. Börjar med flest att skaka påsen. Vad kan det vara i påsen? Låter det som om det är något hårt el? Mjukt kanske? Lego tror någon att det är i påsen. Barnen  hittar kotte familjen. Någon  säger att det är mamma, pappa och bebis korten.

 Barnen hittar olika material  och grupperar dem. Tillsammans lär vi oss om materialen, antal, likheter dofter och ord och begrepp.

Ute på gården leker barnen ute med flera andra naturmaterial fast lite större format.


 Barnen har även lek vid sandlådan och de omtalade cyklarna.

 Barnen har fångat en tjuv som de nu kör till fängelset. 
 Här är fängelset och här äter man rosa kokus.
Innan maten sjunger vi 5 sånger.
Dagens lunch spaghetti och köttfärssås och även vegetariska variant av denna omtyckta maträtt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar