måndag 17 september 2018

Måndag 17/9 naturkunskap och utelek

 Barnen har lekt med pinnar de har eld på pinnarna och leker att de sprutar eld överallt.
 Barnen har lekt med sanden gjort flera kakor, kört med bilar och lastbilar osv.
 Barnen har öst sand i lastbilen för att köra bort sanden. Vid denna leken är det mycket inlevelse med hela kroppen och mycket ljus från en putande gullig mun.

 Samling ute på filten. Inleder med fruktstund. Vilken dag är det Idag? Det är fel första dag. Tillsammans lär vi oss att det är måndag. Vi har haft helg. Vad har ni gjort under helgen? Någon har varit med sin familj och mormor och morfar i skogen. De har grillat korv bla. Någon berättar att storebror och pappa har hittat en kotte mm. Ett barn har köpt en hundvalp den heter Signe. Någon har varit ute och köpt en jacka mm. Någon har spelat fotblll och lekt mef mamma. Kul att höra barnens  berättande. Mycket språk övningar med detta berättande.

 Naturkunskap forts vi med sen med hjälp av naturpåsen. Barnen får först gissa vad det kan vara i påsen. Det är nog lego tycker barnen det hörs som när vi skakar påsen. Nä tyvärr det är nog någon annat. Det är något med piggar på, den är avlång finns i skogen. Någon ropar " en kotte" . Mycket riktigt en kotte. Alla saker läggs upp på brickan. Sedan hittar barnen några av dessa saker bredvid dem. Stenarna fast de är små. Sedan leker vi "Kimslek". Alla barn blundar vad är borta Nu?

 Stenen svarar barnen. Alla saker växlar om att tas bort och övas på efterhand. Härliga kunskaper från flera av barnen.
Sedan fortsätter några barn med olika naturkunskaps uppdrag med hjälp av olika kort. Mycket u intresserade och skriva barn med mycket glädje då de hittar materialen från naturen.
Barnen har haft sångstund med hjälp av sångkort som fiskas upp.

 Dagens lunch linsgryta, bulgur och grönsaker något barn blir besviken att det inte serveras majs, det ropas så efter MAJS!!
Vid uppevilan läser och berättas utifrån  denna boken. Om två barn från olika världar som först lever ensamna men sedan möts och blir kompisar. Mycket text med fina bilder. Mycket övning med språk- kommunikation även på uppevilan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar