fredag 28 september 2018

Fredsg 28/9 matematik, utelek och rörelse

 Barnen har varit  inne en stund extra med valfria aktiviteter. Det är då mycket  i ämnet matematik med att sortera olika dinosaurier, geometri pussel, geometri bygg med kastanjer vid bordet med hjälp av större laminerade former mm.



 Någon sitter och undersöker sig fram med tekniklådan. Miniräknarna  blir telefoner vi ringer till varandra och övar hur man ringer mm.


 Bygg-och konstruktion med kastanjer bla cirkel och andra former i olika storlekar byggs.
 Matematik med detta spelet. Där man slår med tärning först så man vet vilken färg man ska ta och sedan ligga på plattan. Röd blir det på den röda blomman.

Fruktstund där vi först räknar varandra, vilken dag är det? Förskolans sista dag, barnen säger först torsdag ja det var det igår. Vilken dag är det efter Torsdag? Fredag! Kommer några barn på. Ja! 
 Vad tycker ni det är för väder idag? Barnen får titta och lära sig om väderlek med hjälp av de nya väderlekskort. Det är sol tycker flera barn, och ett barn vill sätta upp väder kortet på tavlan.
 Därefter delas gruppen för några vill inte ha gympa. Under gympan övar barnen på flera rörelser som bla viffta på armarna, gå på tå/ hälarna, gå baklänges, hoppa, snurra osv.

 Klappa och spreta med fingrarna mm. Därefter gick alla ut för att leka. Hjälmar är något barnen tycker om att leka och ta på sig.

God vegetarisk kryddig gryta, ris  och grönsaker.
Utelek efter mellanmålet i det sköna vädret.
Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar