tisdag 25 september 2018

Tisdag 25/9 Höstpromenad plocka naturmaterial

 Barnen har varit ute på en promenad i närområdet. Barnen blir påminna om att man kan plocka naturmaterial som vi har i dokumentationsskåpet. Barnen kommer ihåg från förr veckan då vi gick igenom naturmaterial från gården.
 Några barn får sitta i vagn och de äldsta kan gå. Barnen kan detta och det räcker med en vagn. Aktiva barn med plockning och upphittade naturmaterial. Barnen hittar kastanjer i olika storlekar, kastanjer med ska och utan skal. Skalet ser ut som pigga bon eller igelkottar som någon säger.

 Barnen hittar massor av kastanjer.

 Tillsammans tittar vi och lär hur kastanjen ser ut. Somliga är små och några skal är öppna andra stängda. Några kastanjer ligger det två och två i sk boet.


Barnen är mycket aktiva med att samla och det behövs två påsar. Sedan sätter sig alla vid kanten för att få lite fruktstund. 


När vi kommer tillbaka till fsk så  är det tid för lunch. Barnen har ätit panerad fiskbiffar, klyftpotatis, sås och grönsaker.
Efter mellanmålet var barnen ute under resten av em.
Barnen hittade buss/ tåg kort för Stockholms län. Någon som saknar detta? Finns inne på avd. Glöm ej fotografering kl 9 imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar