fredag 21 september 2018

Fredag 21/9 utelek med rörelse ute.

 Barnen har haft fri lek en stund  på en. Bland annat byggt med tågbana, läst ur de nya böckerna. Boken med klassisk musik där olika djur dansat blir en favorit.

 Någon tittar i boken om Gulldlock. Där hon prövar olika storlekar på både stolar och säger. Det är lilla, mellan och stora.
 Några spelar  memory om olika fordon.
 Matematik med siffror på en mall där man  kan lägga antal nallar.

 Barnen tycker om tekniklådan där man kan bygga, sortera, snurra, bygga på höjden el på längden osv. Ringa med hjälp av miniräknare mm.


 Samling med önskesången "klappa händerna så fort du kan"
  Fruktstund med frukterna päron och banan. Någon av barnen har en ny fin frisyr med färg mycket snyggt.

 Fjärils tröja är passande här hos oss.
 Gemensam   rörelse med de övriga barnen fr cd ute på gården. Barnen kan mini röris så de är aktiva och tar varje rörelse.

 Barnen har ätit grönsaks o potatis  bullar med potatismos och grönsaker. Nja potatismos var godast tyckte somliga.
 Uppevilan ville barnen ha inne på nya biblioteket. Där väljer barnen den röda språkpåsen om " de tre små grisarna" och sagan om Rödluvan" .


 Grisarna ska flytta hemifrån o bygget därför egna hus. Vilket hus blir mest stabilt så att vargen inte kommer åt dem. Är det huset med halm, trä eller tegel?
 Ja huset med tegel, alla grisarna gömmer sig inne i huset.
 Den andra sagan blev rödluvan som barnen verkligen kan berätta flera detaljer i från. Mormor ska ligga i sängen för hon är sjuk osv.
  Trevlig helg
Nästa vecka är det fotografering på onsd. Påminna om att vi behöver få in lapparna om fotografering, ifyllda Barnkort och vistelseschema.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar