tisdag 18 september 2018

Tisdag 18/9 utelek och naturkunskap

 Barnen har varit ute under hela em. Barnen har bakat sandslott vi börjar med att gräva runt om och gör en stor sandhög i mitten.
 Någon  hör sopbilen och några går och tittar på den. Barnen tittat med stor förtjusning då alla sopor hälls ner i stora gapet på sopbilen. Några vill höra saga på saga vid bordet. Vad läser ni? Pippi och gula husets. Barnen ser mycket som är gult i boken. Frukterna i trädet, staketet och Annikas hår.

 Barnen några barn vill körs bilen. Det ska åka fort och tuta för det är brandbilen.

 Fruktstund vid bordet i dag. Barnen får välja mellan päron och äpple. När alla har ätit upp så får barnen gissa vad det är i denna lådan? Barnen får höra hur det låter när vi skakar lådan. Barnen gissar på att det är lego, glass, krabba  osv.

 Det är saker fr naturen. Detta hittade jag på vägen till förskolan. Barnen känner igen kastanjer, där är skal fr  kastanjerna och det är pigga det sticka. Någon tycket det luktar en igelkott. De små röda bären  med blad är rönnbär. De andra små röda runda med skaft. Vad heter den? Prydnad äpplen, säger en pojke.
 Barnen hjälper till att sortera och lägger upp allt i olika rader. Sedan räknar och känner barnen på allt.
Barnen har ätit panerad fisk, potatis och grönsaker till lunch. Barnen är bra på att ta upp sås och något barn är mycket förtjus i majs äter nästan bara majs.
Två barn har blivit utvalda till en grupp ang arbetet om likabehandling. Denna grupp träffas imorgon på fm tillsammans med Btr fsk chefen Maja. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar