torsdag 9 januari 2020

Torsdag 9/1 Valfria aktiviteter

 Barnen har haft valfri lek inne på avdelningen. Några av barnen har vistas i kuben för att bygga olika byggnader bla hus till Doddo. Här i kuben är nu löven borttagna pga att vi går nu om in i en ny årstid. Vi hoppas på att vintermånader komma fram mera  visuellt,  så barnen barnen får utforska och upptäcka sig fram i snö. Därför kommer  kuben följa årstidens utseende dvs att det ska vara vitt  och fint i kuben. Så allt som är vitt vitt tycker vi om och ska sättas upp i kuben.
 Barnen har lekt i kiosken och gjort olika glasssorter. Det smakas av från olika kastruller. Barnen bakar ihop olika glasssr och  bjuder gärna.
 Vår kära kollega Mihaela är tillbaka från föräldraledigheten. Så kul! Att få äntligen få arbeta ihop för det har vi inte gjort.
 Barnen väljer mycket gärna att cykla och köra varandra. Barnen har mycket god rörlighet, smidighet att ta sig upp och ner med cykel. Barnen övar grovmotoriken, perception, samarbete, fantasi, tillit till sin förmåga, teknik med att få fart och olika fartnivåer.

 Barnen som vill får gemensamt dela med sina kunskaper om Babblarna från två olika böcker.  Barnen kan även de övriga medlemmar som Vovov, Giggi mm.
 Ett av de äldsta barnen vill göra små lego. Det ska bli ett hus, berättar han.
Barnens måltider under förskolevistelsen.
Årets första födelsedagskalas, 2års kalas på stjärnmattan med Bolibompastolen och födelsedagshatt. Barnen sjunger vackert  Hurra! HURRA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar