måndag 27 januari 2020

Måndag 27/1 Utevistelse


Vi vill påminna om att det blir en kort vecka. Vu-dag på fredag och då är förskolan stängd. Så det blir lång ledigt för barnen  
 Barnen väljer idag att leka vid kullarna. Upp och ner väljer  barnen att ta sig. De utmanar sig verkligen med underlaget, upp för backe och lutningen ner. Mycket motorik utmanas.
 En  flicka hittar vitmossa, kastanjer och valnötter.
 Barnen utmanar sin kropp med mera motorik då flera går balansgång på plattorna, cykla mm.

 Några barn går in och har teknik varvat med språk då lärplattan används. Barnen övar med olika föremål som ska dras till rätt plats.
 Barnen övar vidare tillsammans med Diddi. Diddi gör olika saker bla gungar, är badrummet när hon ska äta osv. Tillsammans övar vi olika ord och begrepp i olika kategorier.
 Sedan sjunger och illustrerar fram med hjälp av Babblarna sången " en liten rosa Diddi hoppade i sängen" .....
 Sedsn tar vi en liten samling på stjärnmattan med några sånger. Barnen tycker om sin inledningssång. Sjunger spbgerna imse Vimse spindel, krokodilen, var är tummen?, tumme möter tumme och andra rörelsesången.
Lite valfri bygg tillsammans vid magneterna. Lite hus och staket osv.
Barnen har ätit pyttipanna med rödbetor.
Fint torn av våra rör har byggts innan uppevilan börjar. Tänk man kan ju bygga med det mesta.
Lite kims lek med några  saker på en bricka. Sakerna på brickan är till ett avokado experiment. Barnen  känner igen avokado. Barnen får känna, lukta på kärnan och skalet. I fredags planterade vi en avokadokärna i jorden, vi provar att ta lite vatten i plastficka och sätter upp den på fönstret. Vad händer med avokadon? Kanske kan den växa. Vi sätter det i fönstret så alla kan se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar