fredag 10 januari 2020

Fredag 10/1 valfria aktiviteter


 Idag serverades frukosten ståendes vid bordet. Lite annorlunda och tvärtom till att sitta. Vi ville vara se hur barnen tar emot detta förslag. Med fina kreativa markeringar på bordet, får  man som vanligt ta en valfri plats. Barnen nämner de olika markeringarna och därmed var de vill stå. Jag vill ha den blåa, säger en pojke. Han sätter sin hund på den andra markeringen, det är gul precis  som hunden.
 Jag vill ha lila, så jag står här.

 Barnen har varit inne under fm. Med mycket aktiviteter i de olika lärmiljöerna. Bygga- och konstruera tågbana längs med den runda mattan. Barnen kopplar på långa och korta tåg sträckor med vagnar och lok
 Babblar spel där färger övas,  TAKK, ord, och läten mm. Vi vill sitta säger några av de äldsta, det är ju bra att sitta ner när man spelar spel.
 Övar längder med hjälp av plastband där antal dinosaurier sätts upp. Vi räknar, lägger till och drar ifrån från raden och räknar övar flera begrepp inom matematik.

Barnen bygger höga torn med geometriska figurer. Mycket glädje och utropa tjut, då tornen rasar upprepande gånger. 

 Barnen vill ha samling då vi inleder med vår sång. Sedan vill någon ha den mjuka sångtärningen. Vi övar TAKK och flera sånger.
 Barnen sjunger om spindeln med olika varianter, snigeln, björnen, krokodilen, och stjärna  då det upptäcks stjärnor på mattan.
 Barnen får även lära sig en ny sång om vänskap och att vi ska vara rädda om varandra.
 Barnen har ätit grönsaksgryta med curry, grönsaker och ris.

En påminnelse det är snart tid för  vu- dag.  Och då är förskolan stängd.
Trevlig helg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar