tisdag 28 januari 2020

Tisdag 28/1 Naturkunskap och teknik

 Några barn har varit ute och lekt och cyklat på gården. Mycket härlig kreativ lek med vatten. Många vattenpölar har det blivit då det regnat.  Barnen som har varit inne har fått vara bla i ateljén  och skapat med lera. Fritt skapar barnen av olika material. Plastĺocken är omtyckta och används flitigt med att trycka ut olika motiv. Det är tre som någon visar upp. Stjärnor trycks också. Det är många som ett annat barn nämner . Vi sjunger tillsammans blinka lilla stjärna.

 Barnen som är inne får en liten Babblar fruktstund. Bobbo vill också smaka. Det bjuds på banan och äpple.

 Babblar lådan  är omtyckt av barnen, där ligger bla olika sånger för att stimulera språk-kommunikation, matematik, sång,kreativitet rörelse och glädje osv.
 Sedan vill Björnen prova vara i lådan, det blir " björnen i lådan vad har du för dig?"......
Maja i lådan, för hon kan också vara med. Därefter blir de olika Babblarna i lådan och resp aktivitet för dem förs fram i sången. Mot slutet blir det alla Babblarna i lådan. Roligast är mot slutet av sången då de kommer upp med ett ryck. 
Barnen väljer även skapa egna varianter av både Dadda och Bobbo på stort papper mot väggen. Bra att ha bilden på dem vid sidan av pappret.
 När alla är samlade ser någon elefanterna och vi sjunger 4 elefanter balanserade...Detta ger i sin tur inspiration till sångstund. Så några barn går för att ta fram stjärnmattan och vissa är kvar på den bruna mattan. Båda samlingarna börjar med inledningssången  "här är jag och där är du"....Avslutningsvis är det kompissången som barnen börjar kunna.

 Barnen vid stjärnmattan är noga med att ta varandra i händerna.
 Barnen sjunger om spindeln som klättrar upp för korgen och ner från korgen idag. Krokodilen och stjärnan sjunger vi också om.
 Barnen visar hur man ska göra med en kompis, att man kan krama varandra som sången lyfter fram.
Barnen har fått pasta med köttbullar och morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar