fredag 17 januari 2020

Fredag 17/1 Valfria aktiviteter

 Vill åker igen påminna om att det snart är dags för en  ny Vu- dag. Då är förskolan stängd. Behöver man omsorg bör man informera detta i god tid.
 Barnen har varit inne på avd under fm. Barnen har gjort egna val av material och lekar. Bland annan är Pingo lotto till användning. Vi turas om med kartorna och resp kort läggs på rätt bild från kartan.

 Barnen egna dokumentationsbord ändrats ständig.  Allt från stort papper för ritkladda, rita mm. Till lera, bygg-och konstruktion med små lego eller andra saker. Färgskala förtydligar, matematiska begrepp med angal, geometri osv. Vår önskan är att föra fram temat också, dvs Babblarna och gården. Bobbo är framlagt av barnen,  då de ser färgen röd med hjälp av kritorna och bilen.
 Barnen kör runt med olika fordon som den låtande bussen.
 Tåg bygge, med att bygga fram en tågbana med många delar. Som blir runt en bana på golvet.
 Barnen har teknik, språk, perception, rörelse då vi turas om att skanna qr-kod. Det blir sångerna " här är jag, discodängan och babola salabim.

 Detta leder vidare då vi ser qr-  kod på bananerna då vi ska ta fruktstund. På lärplattan får vi alla får veta att bananerna kommer från landet Ecuador. Bananerna växer på stora träd. Barnen får sedan veta att bananerna först är gröna, sedan för vi veta att alla bananer kommer till oss med en stor båt. Därefter kan man köpa dem i affären. Det är inte bara vi som tycker om bananer. Vem äter mera banan? Apan! javisst!
Till lunch åt vi grönsaksgryta med ris och grönsaker.
 Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar