måndag 20 januari 2020

Måndag 20/1 Inskolning och utelek

 Inskolning påbörjas då en lillasyster till en kompis som har börjat på utttern. Så några barn har varit inne på avdelningen för att upptäcka, undersöka och utforska med leksakerna inne på avd. Vid språkhörnan har vi böckerna och en liten spindeltråd där vi har våra elefanter. Där kan barnen leka fram denna sången 4 elefanter balansera......
 Bygg-och konstruktion mot fönstret med fina färger som syns mellan klossarna.
 Samling för inne gruppen med fruktstund. Så snabbt gick det med frukten, mycket gott med bananer.
 Samling med några Babblare, Bobbo, Babba får sitta med. Vi tar lilla lådan med några fingerdjur. Barnen hittar två grodor som är gröna. Den ena är liten den andra är stor. Tillsammans sjunger vi och groderna sätts på fingret.
 Barnen sjunger om elefanten, kossan, och även om råttan dvs var bor du lilla råtta? Sedan lägger sig något barn ner på mattan,  som symboliserar sången björnen sover.
 Några barn ritar och bygger med lego som är gula.

 Barnen som har varit ute har bla gjort kakor som jordgubbar. Utforskade med kikaren mm. Cyklade och spelade boll.


 Rida på hästen med påhittade låtande tyglar.

 Tågbana bygg fram och tillslut med  en liten bana. Det gör långa och korta vagnar som körs runt runt.
 Pasta med mycket smak i sojafärs. Med mycket grönsaker.
 
Barnen  vid uppevilan utmanas med denna boken. Här får barnen bekanta sig med olika barn i olika livshändelser. Barnen möter Oliva som åker bakpå mammas motorcykel, barnen får höra om Musse då han sitter och drömmer uppe på kossan rygg och sist om pojken John som sitter med Sara  uppe på traktorn och kör. Tillsammans återberättar och pratar och berättar kring barnens olika händelser.
Vi forts nästa gång och läser om andra barn från olika delar av världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar