måndag 13 januari 2020

Tisdag 13/1 utedag

 Barnen har varit ute på fm och lekt på gården. Mycket sandlek med att baka ihop chokladkakor och glassar. Det stora vinglaset är mest intressant, och det bjuds flitigt.
 Att cykla runt gården är något som flera barn känner sig säkra på. De yngre kan då sitta där bak och bara följa med, jättekul tycker flera.
 Barnen spelar och sjunger på xylofonen. Det bjuds på fika emellanåt om man är sugen.
 Barnen leker även med vattnen.Var tar egentligen vattnet vägen? Det blir fart dvs ström i vattnet och barnen följer vattnets väg. Vatten, alltid lika lustfyllt och kreativt.

 Barnen har haft samling på stjärnmattan. Barnens samlingssången inleder som vanligt samlingen. Detta är något som är betydelsefull för många barn och de tar varandra i händerna. Ett av barnen räknar in kompisarna, det är 8st.  Men ett barn går plötsligt hem. Hur många är vi nu? 7st räknar vi och bekräftar varandra.
 Barnen vill sjunga några sånger det blir om krokodilen, 5 små apor och tumme möter tumme. Vi läggee upp aporna på stjärnan så vi ser siffran 5 tydligt. Barnen är med och är aktiva med  rörelser i sångerna.

Barnen har ätit lasagnet med mycket grönsaker som tomat gurka, rödbetor mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar