onsdag 29 januari 2020

Onsdag 29/1 Valfria grupper

 Vårt dokumentationsbord som variera med olika alster från barnen eller inspiration till barnen. Idag har det klistrat fast färgade pappersbitar. Det är 6 olika eget och en sak på resp färg. Vi frågar barnen. Vad är det för förger? Det är Babbalar färgerna, säger en äldre flicka. Men sett inget på den bruna. Då hämtar en flicka Babba och sätter den på bruna markeringen.
 Barnen har bla suttit och sjungit efter några  sånger med Mamma Måd. Give me 5 give me 10 du kan alltid bli min vän. En annan sång om att man kan bli ledsen på varandra och då får man säga ordet förlåt.
 Barnen får även hör en sång om allas olikheter och att man kan  leka med alla.
 Barnen har fått vara i ateljé  och fått sätta ögon och mun på sina egna Babblare. Barnen har får ta själv resp ögon i resp Babblar färg. Här tas färgen rosa, för jag har ju gjort Diddi, säger en flicka.
 En flicka har gjort två Babba som måste har två par ögon. Mycket färglära, matematik, kroppsuppfattning, koncentration, osv övar barnen på.
 Barnen har haft samling med inledningssången där barnen tar varandras händer. Klappar glatt efter sången också.
 Barnen övar matematik ramsa med Babblarna, upp till 10 och sedan ner till 10-1. Barnen  är aktiva och visar upp med fingrarna.
 Barnen önskar även 5 små apor men som blir 3 små apor hoppade i sängen... , då aporna bara försvann.
 Barnen övar även några finger ramsor. Den är vår är tummen? Och den andra är tumme möter tumme. Barnen  övar vidare med matematik, koordination, kroppsuppfattning, språk, fantasi osv.
Barnen har ätit panerad fisk, klyftpotatis, sås och grönsaker.

Som vi sagt innan  är det en kort vecka
pga Vu-dag.
Vill påminna också om sportlovet vecka 8. Om barnes vistelsetider förändras meddela oss gärna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar