torsdag 7 mars 2019

Torsdag 7/3 SKATTGRUPP

 SKATTGRUPP i sitt fina led med hjälp av gåvan.
 Först tar vi lite frukt och de som vill får hjälpa till att skala. Man kan välja mellan clementin och banan.

 Sedan har barnen energi för dagens uppdrag på lekplatsen. Det är skattjakt passande för denna gruppen. Barnen ska leta efter små och stora bilder som hänger i buskarna runt lekplatsen.
 Det är bilder på stora, små, dinosaurier och bockar. Barnen hittar få, många och vissa likadana. Sedan får man tänka efter vilken burk den saken ska ligga, stora eller lilla burken.

Därefter får barnen  leka fritt. Barnen  kör brandbilen för det brinner, vi måste köra fort. Några gungar känns nästan som man flyger säger några och skrattar glatt. Några klättrar upp och ner i klätteratällningen och åker rutschkana ner. Mycket motorik övas, inte så lätt med mycket kläder och vantar.  

 Samling innan maten. Idag på SKATTGRUPPEN hade vi två av de yngre barnen hos oss. Kul tyckte de att komma iväg på utflykt och uppdrag. Vid samlingen övas siffran på dagens datum dvs torsdag 7. Vi är sju barn, vi hoppar på ett ben 7 gånger, snurrar. Sedan undersöker vi i den svarta språklådan. Vi räknar sakerna och det blir också 7. Vi övar med olika uppdrag. Vilken sak är minst? Vilken har fyra hjul? osv.

 Kan vi lägga ner de saker som man kan  måla och rita med.
 Bilen med 4 hjul.
 De sista bollarna är tre stycken. Precis så många år jag är säger då flera barn.
Sedan får man gå till maten efter färger och mönster. Den som randiga kläder, svarta kläder och blå byxor osv.

Medans skattgruppen när ute på äventyr stannade dem mindre barnen kvar på förskolan. På torsdagar har fjärilen och kolibrin rytmik tillsammans. Men innan rytmikem hade fjärilarna en lite mindre samling.
"Jag har varit och köpt mig en väska men när jag gick hem hörde jag några läten från väskan. Ni ska få ta ner handen i väskan och vilka som är i väskan"

Ett barn får upp ett gäng dinosaurier" Det är rex som är kex!", berättar barnet."och var gömde sig rex någonstans?" I pappas kavaj, i fickan!



Efter dinosaurierna kom bockarna bruse på besök, idag gick dem över en legobro. Barnen hjälper bockarna över bron och stångar trollet ner i ån.

Här har vi dem tre små aporna som hoppade i sängen.
Barnen hjälper aporna att hoppa och trilla ner ifrån sängen, en bra turtagningsövning.



 Efter samlingen fick barnen gå in i vår ateljé och rita mer kritor. Vi har en pappersrulle upphängd på väggen. Många av barnen höll sig på golvet, lite förvånade var dem nog eftersom vi vanligtvis inte får rita på väggen. Men efter en stund var det några barn som sökte sig till pappert på väggen och där blev några streck.

Vi börjar rytmiksången med att trolla bort våra händer.

Här har vi två barn som hoppar till musiken.

Ett barn ålar sig fram i rummet.

Sedan har vi växt och har lärt oss att krypa. Tillsist är vi så stora att var kan gå, då går barnen fritt i rummet.

Rytmiken innehåller mycket hopp, dans,gå och sång och vi avslutar allt med att lägga oss ner och vila en stund.

Innan maten bjöds det på frukt, äpple och banan.

Dagens lunch, kycklinggryta med curry. Somliga bytte inriktning på matval. Från vanlig standar kost till vegetariskt och tvärtom. Bra att prova olika kost och få ta ansvar av kosten. Barnen verkade tycka om båda rätterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar