tisdag 12 mars 2019

Tisdag 12/3 teknik och naturkunskap

 Utelek med mycket teknik och naturkunskap. Detta synd då barnen tar sig fram med en cykel. Inte alls lätt att ta sig fram med en cykel och trampa sig fram. Men många barn har löst denna koden. Det är sådan glädje när barnen nu har lärt sig detta och cyklar runt gården.
 Mycket sandbak med olika underlag. Använda spade och ta bort sanden vid båten eller vid stubben som här.

 Barnen har blivit allt mer  intresserad över att köra bilen. Då ska de köra till sopstationen. Man ska köra bilen, svänga höger,  vänster och backa mm.
Man måste se så allt funkar på bilen. Så att lamporna lyser mm. Man måste tänka bilen så vi kan köra. Den gamla granen och madrassen körs till sopstationen.

Kalas för en stor 2-åring. Det blev ute med Bolibompastolen, hatt, ballong kortet, och önskesånger. " jag hade hosta och låg i mammas och pappas säng då"berättar flickan. Ja tyvärr var hon sjuk då.
Önskesånger om apan dvs tänk om jag hade en liten apa. Också var det Mors lilla Olle. Kamraterna sjöng och hurrade två gånger.
Viktig blad angående sommarsemestern. Sista inlämningsdagen är nu på fredag 15/3.
Mycket inom ämnet teknik genomsyrar i dokumentationsskåpet.  Barnen bygger dagligen med små lego och en plopparna. I skåpet har barnen bla byggt en labyrint som man kan rulla med en kula. Där är även bilder då barnen övade på yoga. Teknik där också att ta den ena övningen efter det andra och enorm kroppskontroll.
Dagens lunch var lax gratäng med potatis och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar