torsdag 21 mars 2019

Torsdag 21/3 utflykt och ROCKA SOCKORNA OCH VANTAR


 Utflykt till lekplatsen vid läkargruppen. Först lite bananer. Det läggs fram 12st. Tillsammans räknar vi dessa bananer och jämför hur många vi är. Det är också 12.
Men vi delar ändå och därmed repeterar vi  begreppen hela och halva. Vi tar och äter upp 12st hur många är det kvar då? 
Det ser man här så räknar vi igen. 

 Barnen rockar vantar och har olika vantar och någon hittar inte den andra vanten men väljer bara ha en vante på.
 Annorlunda lekplats där flera utmanande klätteratällningar finns. Man ser här att flera barn är försiktiga till en början och vill inte ta det som de inte känner igen. Men det slutar med motsatsen. Barnen klättrar upp och försöket med olika saker och rutschkanor mm.

 Samlingen för de äldre barnen. Almanacka och väderlek och vi kryssar på de andra dagarna som har varit. Idag har Bengt namnsdag. Verkar som barnen inte känner någon med de namnet.
 Barnen rockar vidare då med strumpor. Alla är vi olika och även våra strumpor. Strumporna är i olika färger, med stjärnor, hundar, randiga, mörka och ljusa osv.
 Barnen jämför och räknar mm. Sedan ser vi på våra händer och håret att vi är olika där också. Vissa är mörka och ljusa mm.
 Tillsammans läser vi och tittar i boken " Barnens Planet" om just detta betydelsefulla ämnet lika och olika. I boken ser man att barnen är olika. Någon tycker att någon barn på bilder ut boken har piggit  hår som står upp. Konstigt! kan man tycka. Men det tycker han. Vissa har ju ingt hår på huvudet och då kommer några barn på att några pappor inte har så mycket hår. Vad är alla människor lika med? När vi tittat i boken så är det när vi ser skelettet, hjärtat, ögon, öron mm.
Här kommer vi in på att alla måste äta och dricka. Annars blir vi trötta och griniga och, det är vi ju ibland. Det är inte roligt.
Mycket givande samtal av barnen om detta ämne. Och detta ska vi ju tänka på alltid.

Barnen har ätit kycklinggryta med curry och ris och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar