onsdag 6 mars 2019

Onsdag 6/3 valfria aktiviteter utomhus


Matematik under fm både ute och inne.  Barnen har varit med och hjälpt till att sätta upp mått band på vägg och golv. Barnen har därför blivit intresserad över att mäta och  på olika sätt. 

Ny Matematiklåda, barnen får välja vad vi ska ta med ut. Vid påklädningen hittas musikrören och siffran 3.
Barnen sätter ner foten och möter och jämför skillnaden med och utan sko. Lite större blev foten med skor på. Vuxna har större skor.

Matematikuppdrag ute med att hämta stor och liten sak. Ta samma antal som abtak svans på en hund. Det är 1 säger barnet och hämtar en pinne. Hur många ögon har vi? Kan vi hämta lika många stenar. Hur många hjul är det på bilen Här? Kan vi räkna alla cyklarna? lite svår för det är ju många säger någon. Osv.
Samling för de äldre med arbeta med dagens datum dvs 6. Barnen vill hoppa och snurra 6 gånger. Svarta dagen dvs onsdag och Ebba Ebbe har namnsdag, som vi känner på en avd. Vöderbilder är viktiga för Barnen, det regnar inte så den åker ner.
Klapp och rytm med att klappa på knäna då vi tar ramsorna om Pelle plutt, hopp hoppla med hästarna, katten som smyger osv. Då katten kommer fram säger någon att de har en katt hemma. Och jag har en katt på tröjan.
Väderboken med Puh. Där de olika årstiderna tas med de rätta kläderna som används då och aktiviteter man kan göra då.
Snögubbe kan man göra på vintern och åka skidor. Men när regnet kommer så smälter gubben och blir liten.
Barnen visar olika strumpor innan maten och vi övar då mönster, färger och begrepp mm.




Medans de äldre barnen hade en samling hade dem mindre barnen en sångsamling, idag använde vi oss av olika instrument för att spela medans vi sjöng. Barnen fick spela långsamt och super snabbt till bäbä vita lamm. "En cirkel" påpekade ett av barnen. "GUL!" utbrast ett annat barn. 
En sång som sjungs flitigt på fjärren är en elefant balanserade där vi tränar på att räkna. Efter sångstunden uppmärksammade ett barn ett streck som fanns på golvet. Strecket ble en liten liten spindeltråd där 3 elefanter balanserade.




Håller man kameran uppe blir det en sådan rolig bild från ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar