måndag 4 mars 2019

Måndag 4/3 utelek

 Nya färgade små låga skålar har kommit till matematik bordet. Då kan man sortera och räkna nallarna i de olika färgerna. 
 Några bygger pussel och det är med favoriten bamse och hans vänner.
 Nya cirklar som man kan bygga och skapa med, jag har gjort en blomma.
Barnen går ut till kapprummet för att sätta på sig sina kläder. Barnen går ut i smågrupper så det skapar ro och att man kan öva på att sätta på sina klädesplagg i lugn och ro.
 Mycket vatten och gäggamojja lek. Hoppa i vattenpölar kan man göra när man har gummistövlar på. Ösa och hälla vatten i olika behållare är roligt.
 Sankubg i två grupper. De yngsta sjunger önskesånger vid pölen och de äldre barnen har samling på stjärnmattan. Tillsammans övar vi på att det är en ny månad, att det har varit lördag och söndag dvs helg. Då berättar barnen att de har ätit mycket godis på lördag, för det får man göra då. Några har byggt lego med sin bror och övriga familjen mm. Barnen övar på siffran 4 då det är den gröna dagen på veckoschemat. Grön som mina strumpor. Barnen nämner  väderleksbilderna, det är regn men lite sol också.

 Rimsången övar vi på med att nämna dessa bilder, TAKK, också sjunger vi sången några gånger. Barnen får lära sig att det är slutet av ordet som rimmar till nästa ord, som sockan - klockan.
 Krokodil visas här.
 Tillsammans övar vi på att berätta en saga från SAGOHATTEN. Man måste tänka på att en i taget pratar. Det var en gång en långhals som var ute och körde bil. Men först måste han åka och tömma bilen då den hade fullt med sand. Tyra kör ner mot havet.
 Där tar han sin båt. Han får
 Först så träffade han två flygande ödlor. De var sjuka och flög snabbt till sjukhuset.
 Tyra åkte med sin båt till sjukhuset för hon kände sig dålig.
 Dagens lunch böngryta med bulger och grönsaker på ett stort fat som blev en grönsaks båt.

Vid uppe vilan önskar barnen att få lyssna på en mamma Mu  bok. Att man bygga och skapa en koja oavsett om man är barn, ko eller en fågel. Man gör sitt bästa. Kanske tycker man inte kojan är fin, bara man är nöjd själv. Alla gör vi på olika sett. Vad man tycker kan man behålla för sig själv så vi inte gör varandra ledsna med att säga att saker och ting är fula. 0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar