måndag 3 oktober 2022

Måndag 3/10 Utelek och ateljen är öppen

 

Många barn är intresserad av äpplen.  Att samla och provsmaka dem. Bra om man sitter ner då man ska smaka på äpplen, annars är det lätt att man sätter i halsen. 
Jag har nya stövlar. Mycket språkträning då barn och pedagog undrar vad det är på stövlarna? Det är bl.a. markerade streck som visar en spännande väg i skogen. 
Jag har samlat massa bär. Kanske kan det blir saft dvs bärsaft till oss alla. 

Fruktstund på stjärnmattan. Inleder samlingen med samlingssången Hej Alla. Där alla barn blir sedan med beröring och att vi alla vinkar till varandra hälsar alla välkomna till en ny förskole vecka. Barnen får veta att det är Ulrikas sista dagar, sedan kommer en flicka som heter Johanna. 
Det blir tre önskesånger innan ateljén öppnas. Det blir sånger med hjälp av sångtärningen. Det blir sångerna blinka lilla stjärna och då ser barnen en stor stjärna på mattan med den på tärningen  är mindre. Det blev sången imse vimse spindel och bä bä vita lamm. 
Fri målning med hjälp av färgade kritor. Barnen övar på att hålla sig innan för pappret, rita uppe vid hörnor, rita långa streck, korta streck, prickar, cirklar och fylla i mera färg på ett ställe osv. 



 
Vid rutschkanan idag åker fordon, barn och pedagoger. Barnen övar på turtagning och samarbete. Då de för ner fordon mm.  Tillsammans räknar vi då varje barn, fordon eller pedagog åker ner 1,2  och 3. 

Barnen övar på att samla löv. Kanske kan man göra något med dessa?Det är blad i varierande former. Några är det hål i som man kan kika i. 
Veganskgryta med svamp och grönsaker i tomatsås. Serverades med pasta och grönsaker. Pasta skruvarna verkar bäst och paprikabitarna. 

Uppevila för barnen som inte sover blev Plastilina. Härliga färger och taktilstimulans. Det är i fägen lila och röd. Men blir sen färgen orange eftet all skapande. Kreativt skapande med olika formar, korkar, knivar, spatlar och sporrar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar