måndag 10 oktober 2022

Måndag 10/10 uteatelje

 

Barnen förberedde löv inför ateljén. Det hittades stora och små löv. Några var gröna och några var röd berättade barnen. Dem kändes blöta och kalla berättade en kompis. 


Samtidigt som barnen letade efter löven ville andra kompisarna balansera på balansgången. Det var lite extra halt med gummistövlar. Då fick man ta det lugnt och försiktigt. 


En kompis hittade ett avlångt löv. Det berättades att löven hade färgen gul. 


Kolibrin hade öppnat gårdsbiblioteket. Där valde barnen två böcker om djuren och havet. Det lästes om fiskarna och det lästes om vilka djur som bor vid sjön, grodan, trollslända och ankor exempelvis. 


I sandlådan lagades det mat, det skulle vara överasskningsmat berättade kompisen. Så ingen fick av kompisarna fick veta vad det skulle ätas. Spännande 


Det skapades en väg på sanden till alla bilarna som skulle köra i sandlådan med hjälp av en roller. 


Hinken fylldes med sand med hjälp av sandformer och olika spadar. Det fylldes upp till toppen och sedan skulle man banka banka och vända hela hinken. Tadaaa så blev det en stor stor kaka. 

Barnen samlades på samlingsmattan. Det börjades med hej alla sången och därefter bjöds det på frukt. Som idag blev äpple. 

Det berättas och visas vad som ska göras under ateljén. Man tar ett löv, lägger papper på lövet och därefter gnuggar man med en krita för att få syn på lövets ådror. 


Gnugg tekniken som används under ateljén kallas för frotage. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar