torsdag 6 oktober 2022

Torsdag 6/10 Ateljén är öppen och uteleke

Dagens skapande tas redan fram efter frukosten. Vid det runda lilla bordet vid dockvrån tar barnen fram papper. Det är bra att skydda bordet med underlägg också behövs kritor om man ska rita. Varierande storlekar och valfria färgade papper provar barnen att rita på. Det blir streck i olika längder, prickar och cirklar. Barnen får tips om att man kan rita på baksidan också. Så man tänker på miljön och tar hand om sitt papper. 



Barnen har en mini fruktstund på den fina stjärnmattan.  Tillsammans blir det upprop med hjälp av samlingssången. 
En kompis passar på att visa upp lite naturmaterial från gården. Det är olika pinnar. En pinne är lång, den andra är kort. Barn lär sig begreppen tjock och smal pinne. Och att det finns mycket löv och pinnar på marken nu, då det blåser så på hösten. Idag blåser det ju jättemycket. Det faller även ner äpplen från träden, som barnen hittar dagligen på förskole gården
Dessa äpplen kan barnen  ha i sina sandbak. Det blir olika varianter på äpplekakor. 

Ateljén öppnas sedan och idag kan barnen rita med ģatokritorna. Barnen får möjlighet att rita på staffli som står, liggandes staffli och på marken. Flera av kritorna delas då någon tappar kritorna på marken. Då blir det två likadana kritor. 

Barnen gör fina konstverk. Här visas det upp två streck. 
Barnen övar på att sudda ut med hjälp av våta tvättlappar. Barnen ser denna skillnad och ritar vidare efterhand. 


Lite BUBBEL BUS MED EN NY BUBBEL MASKIN. Maskinen med massa bubblor uppskattas av många barn. Det trampas och klappas sönder tusentals BUBBLOR. Så himla roligt. Lite bus dagen innan Ulrika slutar. Barnen är förbereda på att jag ska sluta, då vi tillsammans haft flera dialoger ute som inne. Någon av barnen talar sakligt om att nästa vecka kommer Johanna. Känns bra så barnen får förberedas och veta förändringen successiv. 

Fria aktiviteter innan maten. Bygg av magneter och uppbyggnad av en ny tågbana. 

Vilken färg är  det på soppan idag? DEN ÄR JU GRÖN. VAD KAN DET VARA FÖR SOPPA? BROCCOLISOPPA!! GOTT! GOTT! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar