torsdag 10 juni 2021

Torsdag 10/6 Utelek, uppflyttning fortsätter och ateljé

 Innan uppflyttning och olika uppdelningar av barn  blev det valfria aktiviteter ute. Någon flicka hittar en drake vid vasken. Hon säger, att hon vill ha draken. Så en liten flygtur blev det med draken. 


Sedan blev det mycket träning med att blåsa såpbubblor. Det blir flera stycken som blåser och det flyger bubblor överallt. Svårt att ha flaskan  i handen med mycket intryck som händer på gården, då innehållet åker lät ut. En del visar sin besvikelse. Ja det blir det ju men också ett ansvar och ett lärande att handskas med detta och att bevara innehållet  

De yngsta är tillsammans i dag igen och de har alla en liten samling. Vi börjar med att se över hur många vi är, det är 8st idag. Sedan sjunger vi sångerna om snigeln. Han  ska akta sig och snigeln ska komma till mig.....

De yngsta får ha ateljé för sig själva. Barnen  får vara med och blanda ihop lite färg. Det är potatismjöl, vatten och karamellfärg som blandas ihop till en egen  variant av gatofärg. Barnen övar matematik-antal deciliter som blandas, teknik- då olika preparat med vatten och färg möts och vilken färg som vi har osv. Någon tror att det är mjölk då flaskorna med färg är vita. 

Här blandas färgen gul, gul som solen. Tillsammans sjunger vi färgsången  gul, gul gul....


Vi ser färgen blå som bildas och det blir blå som brickan och himlen. 


Barnen tar tag  i aktiviteten och det målas i hörnan av ateljén. Så fräckt. Man kan dra ut det men det blir klumpigt och mycket utspritt på ett annorlunda sätt. 

Lite fri lek efter skapandet. Barnen hinner leka en stund på avdelningen själva med all material.   Bilarna sätts fram och vi räknar tillsammans 1-8 bilar och de är röda. 



Som igår börjat vistelsen på Uttern i biblioteket med sången "Hej alla". Sen fruktsången med lite god frukt som serverades .
Uppdrag att ta med sig djuret som man har valt och lägga inne på avdelningen i djurlåda.
Valfri lek på de olika stationer som finns förberedda.
Barnen provar olika saker vid de olika lärmiljöerna..
Tiden gick så fort och plötsligt var det  dags för undan plockning av material,  för att  återkommer på fjärilen för att äter god lunch. 
Samma tänk som igår även på avd Hajen.  Samling med namnsång där alla barnen övar på allas  namn. 
Sedan var det förbereda aktiviteter som låg framme. Barnen lekte i de olika lärmiljöer och och nya konstellationer som möts i ett sammanhang. 

Pastagratäng med kalkon  med ost och mjölk har barnen ätit idag. Och en  variant med utan mejerier. Mmm, så gott det är ju PASTA! 
Grönsakerna majs, ärtor och morötter blir dagens favorit. Fingermotorik  tränas med nyp greppet då dessa grönsaker tas och att ta upp grönsakerna med sked och gaffel är av betydelse att öva på. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar