fredag 18 juni 2021

Fredag 18/6 Utelek och inrymning

 

Viken fin sommardag, så varmt, så varmt. Barnen på Flodillerns förskola har varit med på en avtackning då ett av de äldsta barnen på avdelningen Uttern har sin sista dag. Lite popcorn i en mugg fick alla barn. Mmmm så gott, fast man får sitta ner att äta det så man inte får det i halsen. ❤👀

Sedan får man slänga sin popcornsmugg i en tunna för källsortering av plast . 

Varm dag betyder att man måste dricka massor. Så vatten paus stället är utflyttad, så barnen kan ta själva. 

Barnen får passa på att se skriftspråket på de namnade muggarna. Barnens namn övas och därmed  första bokstaven. Antal muggar övas och då matematik, vissa har en annan form av mugg som undersöks osv.                                             💙💙💙💙
                                                        "Vatten, vatten bara vanligt vatten...."💧💦💧

Barnen här fått öva på att ha en inrymning. Vad är en inrymning? Varför måste vi ha det? Hur ska man göra vid inrymning? Osv. Barnen  får veta redan vid frukosten att det kommer låta från en visselpipa ute och då ska man gå till sina fröknar. Det kan vara allvarliga och hemska saker som hänt som gör att vi måste gå in. De kan vara på riktigt nästa gång och då måste  vi alla veta vad man ska göra. Så idag övar vi bara. Barnen  vet att en visselpipa hörs stark och att man blåser i den och att man tar sig snabbt till FJÄRILENS DÖRR. 
Alla barn går snabbt in för att sätta sig på mattan i allrummet. Där pratar och berättar vi om inrymning. Barnen får frukt. Vi talar om att det är Fredag och om att det blir lördag och söndag dvs helg. Vad ska ni göra till helgen? Bada och äta glass svarar många barn. Vi kommer in på födelsedagar att vi har en kompis som fyller 2 nästa vecka. Jag fyller också snart, säger en flicka och visar upp 3 fingrar. 
Så nästa vecka firar vi alla 9 barn som fyller år under sommaren. 

.  
Barnen har potträning i lugn och ro. Man står upp tar av sig blöjan, sätter sig på pottan. Sedan torkar man sig och tar en ny blöja. Sist av allt är att man tvättar sig, man kan  svalka sig lite extra vid vasken  idag. 👧👨👩👍

Innan lunchen leker barnen valfria lekar. Någon leker med bilarna och övar färgskala med hjälp av alla röda bilarna. En kompis tar hand om Hoppe Hare som är sjuk. Barnen övar på att leka doktor och ser över vad man använder de resp sakerna som finns i doktorsväska. 
🐖🐤🐏🐐🐑
Någon lägger några djurpussel och övar färger, bildseende, koncentration, teknik, naturkunskap och andra betydelsefulla saker. 


🍅🌿🍃
Lasagnette har vi alla ätit idag. En variant med ost och mjölk och en utan mejerier. Grönsaksfatet bjuder på tomat,  gurka, sallad, spenat och rivna morötter. Mmmm Så gott! Barnen  är bra på att äta grönsaker. 


TREVLIG HELG I SOMMARVÄRMEN SOM ÄNTLIGEN HAR KOMMIT TILL OSS. 😎😎😎😎


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar