fredag 11 juni 2021

Fredag 11/6 Fredagssamĺing

 

Här kommer protokollet från Vårdnadshavar mötet, det är två sidor som man inte missar något. 




Barnens matsedel för de olika måltiderna. 
Vid utevistelsen idag får barnen ta tag i källsorteringen. De vill  hjälpa till att bära tunnorna, slänga skräpen i de olika kärlen i soprummet, nyckel till soprummet är väldigt viktigt och barnen vet att nyckel går till soprummet och där slänger vi allt. 
Barnen slänger källsortering från avdelningen, det är den gröna och gula tunnan. Det är plast och kartong. 
En kompis kommer lite senare idag. Vid grinden talar han om att han har varit hos tandläkaren. Jag fick ett klistermärke som liknar en tand. Så fint, och vad bra att det gick bra på besöket. Lägg ner den i fickan så du inte blir av med den.  



Mycket plastförpackningar och kartonger som slängs. 
Några bakar kakor och övar på att det finns olika varianter på sand, och därmed blir kakorna olika. Den lösa sanden som är överst ger inte så bra kakor utan allt rasar.  Medan den sanden som är  längre ner  sandlådan är bättre, den är fuktig och kakorna blir fastare och riktigt bra. 
Barnen  provar olika tekniker med att skapa med varierande sand.  


Idag på Fredagssamĺing blev det inget brev utan ett kort från en vacker strand. GÅRDSTOMTEN har åkt på semester, kan det vara gårdstomtén på kortet? Kanske vem vet? 
Gårdstomten ger förslag på att man kan dansa  Dŕakdansen: 
Så häng nu med i drakens dans.  Skaka rumpan och vidta med  din svans.  Du klappar händerna och stampar takten och snurra runt och runt igen.......



Efter allt dansande får alla barn  frukt i respektive avdelning. 
Barnen har en liten sångstund med hjälp av en sångpåse med några gosedjur. Barnen övar på sång för djuren kossan och snigel bla.  Barnen övar på takk, språk förtydligar med rörelse och tonläge i sången mm. Det blir även bamse spindel då några ställer sig upp. Barnen har  mycket inlevelse för hur en bamse spindel gör. 

Idag är det tacos,  det är ju fredagsmys mat mmmmmmm så gott! Det är den vegetariska alternativet, barnen  tar upp de grönsaker som önskas. Det är mycket majs, tomat, gurka och morötter som blir omtyckta idag. 
Alla åt lunch på respektive avd då det blev mindre täckning av personal idag. 

En  av kompisarna upplyser mycket noga att man ska fylla majsbrödet med mat och grönsaker  

De yngsta barnen övar som vanligt med sked och gaffel. Och har lite majs bröd i handen. 

Då visar en äldre flicka så ska man ju äta. Man ska ha det i handen och göra såhär, så visar hon oss alla  

 

Under uppevilan byggs detta fina, höga och  tekniska utmanar planerande tornet upp. Så fint! Stolta barn visar upp. Detta är vårat, säger de. 

Nu vill vi önska er alla en skön helg, med hopp om att det blir mycket sol. 
Ses på måndag igen. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar