onsdag 9 juni 2021

Onsdag 9/6 Utelek och uppflyttnings besök

 De yngsta började utevistelsen med att vistas vid sandlådan. Det bakas kakor, stora och små. Det blir lite sanddricka eller är det saft. Tillsammans hjälper barnen vara och det blir mycket samarbete i deras lek osv. 

Barnen här varit ute under fm. De äldre barnen har varit ute en liten stund innan besöket på storbarns avdelningarna Hajen och Uttern. 

Välkommen till stora barns avdelningen och ute avdelnings  Uttern, fast vi börjar med att lära känna allt inne på avdelningen först. Hej och Välkomna! Säger Lena. 

Barnen som var på besök på Uttern inleder med en samling. Då fick barnen välja ett djur också satte vi oss tillsammans på mattan. Vi inleder med en känd sång och sjunger sången "Hej alla"  och fruktsången" . Ätit frukt och sen upptäckt  leksaker, lärmiljöer  på avdelningen.  Barnen har mycket att undersök, utforska och upptäcka i olika stationer.



Lera, lego och pärlor osv.

Barnen har varit lite försiktiga i början och sen släppte det och alla barnen har  lekte fint med varandra och med alla leksakerna.  

På fredag ska vi äta också på respektive avdelning. 


Barnen på Hajen inleder och så med välkomnande samling med namnsången.  Där alla får öva på varandras namn och få  bekräftelse vilka som ska vara på Hajen till hösten. Frukt bjöds det också så klart. 


Därefter får även alla barn upptäcka, leka, undersöka med all material vid de olika lärmiljöerna. Barnen blir mycket intresserad över olika fordon som båtar, skepp, flygplan och helikoptrar osv. 
De yngsta barnen från små barns avdelningarna har varit tillsammans under uteleken och har haft en samling tillsammans. 
Deras samling inleder med närvaro varför det bara är så få barn i den gruppen. Därefter upptäcker vi frukten att det är päron och räknar päronen. Delar päronen lika så alla får. Det är så gott och läskande i värmen. Barnen visar med fingrarna att det är tre päron.    
Barnen får sjunga några djursånger. Barnen övar på djur, deras läten, jämför svansar och att vissa har hår dvs man osv. 
Barnen övar på takk, vilka som står/sitter och deras sånger till resp djur. Därefter får barnen lägga ner de djuren som beskrivs vid en uppmaning. Det är kossan, säger flera barn. 

Efter samlingen får de yngsta gå in för att ta av sig. I lugn och ro övas potträning med hjälp av att sitta med en bok. 
De yngsta får sedan dela plantorna från paprika och tomat. Dessa får man gärna ta med sig hem idag. 
Under sk uppevilan läser vi en passande bok om att det kan bli bråk i bland. Det är lätt att det blir fel, missförstånd,  orättvist och bara helt fel i bland. Detta läser och samtalar vi om under bokläsningen. 
Många små saker som upptäcks på bilden. Barnen är aktiva och uppmärksammar  och berättar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar