torsdag 2 maj 2019

Torsdag 2/5 SKATTGRUPPEN och rytmik


Hoppas att ni hade en bra Valborg och 1:a maj. Dock har väderleken vänt så det är lite kallare igen. 
 SKATTGRUPPEN har varit på Sannaparkens gröning och haft motoriska uppdrag. Först gör barnen en gemensam en ring. Vid ringen tar vi först lite fruktstund. Vid fruktstunden berättar vi att det är en ny månad för igår var det ju 1 maj. Då var vi lediga. Trots lite annorlunda känsla på dagarna så vet flera barn att det är torsdag. Tillsammans går vi genom att vi är 9 stycken idag. Så det är 4 kamrater som är hemma.
 Barnen får sedan öva på att hoppa, gå på tå, gå på hälarna, kicka rumpan, sprattelgubben då både armar och ben ska röras. Lite svårt men flera tar utmaningen och det är bra att öva på det. Sista uppdraget är att springa till fotbollsmålen och tillbaka.
 Barnen får sedan leka fritt och ta sig fram på lekplatsen olika motoriskaställen. Barnen åker rutschkana, klättra, gungar och balanserar mm.
De yngre barnen har haft utelek och rytmik. Till lunch åt barnen ratatouille med coscos och grönsaker.

Medans skattgruppen var iväg stannade resten av fjärilarna kvar för att ha rytmik.
Vi inleder rytmiken med att trolla bort våra händer bakom ryggen, barnen har lärt sig rörelserna och rör sig medans vi sjunger.

"Vad händer nu?" Frågar barnen. Barnen  ställer sig upp och börjar gå runt, precis som ljudspåret säger.


"Min lillebror kan knappast gå,det kan dem inte dem där små. Men själv så har jag börjat gå på....TÅ" hörs från högtalaren och barnen börjar gå på tå.
Innan vi har en fruktstund får barnen en chans att vila sig efter att ha rört på sig, då släcker vi ljuset och barnen lägger sig ner.

Sedan är det dags att fylla på med energi, barnen sätter sig längst mattkanten och får idag välja mellan äpple och banan.

 "Vad har vi gjort idag då?" Frågar vi. Barnen berättar att vi har lyssnat på babblarna, gått på tå, sprungit, hoppat och ätit äpple och banan. Det är så roligt att se barnens utveckling under rytmikemn. När vi precis började med rytmiken obseravrade vissa av barnen först vad det var som hände , men nu är allt fler med och rör sig. Många av barnen kan även sjunga med till sångerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar