torsdag 23 maj 2019

Torsdag 23/5 avslutning för SKATTGRUPPEN

De yngsta barnen har övat inför brand dvs brandövning. Detta på grund av avd alarmklocka lät svagt sist. Barnen  var snabba på plats på pressning och samlingen gick bra för dem alla.
Barnen övar flera motoriska övningar som att cykla och att kunna stanna och ta sig fram. Träna på att gå på olika underlag mm.

Bygga-och konstruera utomhus med annat utmanande material. Med verktyg som skruvmejsel och tänger kan man ha som hjälpmedel när man bygger ihop.
Yngsta barnens samling inleds med att alla barne  sitter pp en grön äng. Den är fin med blommor och gräs i vackra färger. Medan vi väntar alla så hittas det en nyckelpiga på gräset. Så tillsammans sjunger vi nyckelpigesången och färgvisan, då vi tar färgen grön som det är mycket på ängen.
De yngsta barnen  har haft rytmik från en annan cd, rörelseglädje heter den. Här är det sångerna från Bamse om sin undervisning, snurrdans, Babar vår snälla elefant, säg goddag sången och avslutningsvis balansgången med att öva på att balansera på ett ben mm.

Barnen väljer att dansa i par.

 Barnteater för de äldre barnen borta på Sannaparken. Det var fyra olika sagor av två flickor. Bla var det en historia om två sjömän ute på havet.
 Här tittar barnen  på den magiska kannan.

Barnen har ätit tomatsoppa med smörgås. Alla barnen har ätit mycket smörgåsar, då de inte verkade tycka om soppan idag. 
De yngre barnen somnar ganska snabbt idag.

Vi vill påminna om att förskolan är stängd imorgon fredag, det är  Vu- dag.
Nästa fredag 31/5 är det en klämdag, kanske är någon ledig då? För det är några  som har meddelar detta. Så vänligen meddela oss om det blir förändrade vistelsetid denna fredag. Likadan  blir det med fredag 7/6 dagen efter nationaldagen.
Trevlig långhelg!
😊😀🦋🦋🌞

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar