onsdag 15 maj 2019

Onsdag 15/5 skapande och utflykt

 Barnen har fått färglagt sina marakas direkt efter frukosten. Barnen använder färgerna blå, gul och grön. Barnen väljer att måla på ovansidan och på undersidan. Lite klurigt men flera barn väljer att måla på båda sidorna.

 Promenad i närområdet där bla hittar blomman maskros. När den ser ut så här kan man blåsa på den så kommer fröna ut och det blir nya maskrosor.
 Promenaden går mot lekplatsen vid västanväg dvs " brandbilslekplatsen"
 Mycket motorik övas med att klättra och ta sig fram överallt.

 Lite fruktstund i skuggan. Så mysigt.

 Barnen fortsätter sedan att leka. Mycket fantasifulla lekar då bla brandbilen har flera utryckningar. Barnen kör fort och tutar mm.
 Samling innan maten för de äldsta barnen.  Solen förflyttas till Onsdag som barnen kan riktigt bra.
 REDE som har blivit mera globalt över hela barngruppen med bla plantering, litteratur, rim och ramsor mm. Men idag väljer barnen de nya djurbilderna med rim. Vi hör på rim och övar på att rimma.
 Barnen övar antal djur, smådjur dvs naturkunskap, språkandet, matematik osv. Barnen lär sig att spindlar har 8 ben, insekter har 6 ben och människor 2 ben.

 Barnen vill sjunga de olika sångerna de kan om smådjuren. Det blir en sång om Spindeln, nyckelpigan och snigeln. Barnen har mycket att berätta om djuren ex pappa är rädd för spindlar, vi har dessa djur hemma osv.

 Siffran sex visas upp med en hand och en tumme.
Sedan äter vi alla lite god tomatsoppa med gott nybakat bröd.
Imorgon torsdag vill vi att barnen kommer senast 9.00 sedan ska vi fira förskolans dag med karneval.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar