onsdag 29 maj 2019

Onsdag 29/5 skapande o plantering ute

 En ny viktig info om klämdagarna. Ändras vistelsetid på barnen  måste ni meddela oss. Det är både fredag den 31/5 och 7/6.
 Barnen får förslag om att man kan rita på toalettpspper och hushållspapper. Det är små, mellan stor bitar. Barnen får välja storlek på papper. Barnen får först rita med mycket touch på pappret, man måste ta det försiktigt annars går det sönder.
 Barnen har mycket färg på så blir det vackert med alla färgerna. Sedan stänker vi på lite vatten med hjälp av pitetter. Vad händer då? Barnen ser och talar om att färgen åker ut överallt.
 Lite pilligt men lite annorlunda och roligt sätt att skapa på tyckte barnen.
Sedan gick alla barnrn ut för att leka. Vid sovloftet hade vi en liten samling. Barnen vet att det är onsdag dagen efter tisdag. Barnen får veta att vi är lediga imorgon och många är det också på klämfredag. På fredag är det bara en vuxen på fjärilen och bara lite barn. Lite frukt blir det också. Därefter får barnen se hur det har gått med plantorna som vi har haft. Det är dags att plantera ut dem. Det är tomat och melon som barnen kom ihåg. De behöver mera plats och jord. Även mera sol och mycket vatten som någon påpekar av barnen.
Barnen har varit ute och lekt på gården. Barnen får sedan se först hur och vad man ska tänka på när man planterar. Därefter får några som vill försöka plantera de små växterna.
 Sedan hjälps de åt med att vattna från små vattenkanoner.
 En fin och torkad teckning. Så vackert!
  En hulken och en spindelman.


 Sommarfesten är nästa viktiga datum. 13/6 är det och medtagen egen picknick.
Barnen har ätit spenatsoppa, nybakat bröd, sås och mjölk.
TREVLIG HELG!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar