tisdag 7 maj 2019

Besök på Uttern

Under våren kommer flera av fjärilarna få besöka Uttern och Hajen som ett led i inskolningen till höstterminen, då flera fjärilar ska flyga vidare till de äldre barnens avdelningar.

Idag var det tre Fjärilar som besökte Uttern, det blev en god fruktstund inne på den stora stjärnmattan och fjärilsbarnen visade alla tecknen för de olika frukterna och tecknet för skala. Uttrarna sjöng sin fruktsång och sedan visade de att de hade en hemlig påse med sig till samlingen idag. Vi fick ta ner handen och känna, upp från påsen kom en stor silvrig myra och många dinosaurier.

Uttern har köpt in nya dinosaurier, vi pratade om vad de hette och det visste alla fjärilsbarnen. Med oss ut från Uttern hade vi många olika bygg och konstruktionsmaterial, vi byggde och lekte med alla dinosaurierna ute. De fick mat, bo och deras läten hördes över uttern, deras storlek jämfördes och plötsligt kom giraffen, är den en långhals?. Svaret blev enhetligt NEJ!

Till lunch rullades den stora matvagnen ut och lunchen som var fisk, potatis, sås och grönsaker åts där ute i det fina vädret. Efter lunchen sade fjärilarna hejdå, tog av sig kläderna och gick in till uppevilan där Johanna och  Ulrika väntade.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar