tisdag 21 maj 2019

Tisdag 21/5- Teknik och matematik.

Dagen började med en gemensam frukost innan barnen klädde på sig sina regnbyxor, gummistövlar och jackor för en förmiddag utomhus. 

Sandlek borta vid vårt kök som står i sandlådan, kanske bakas det en kaka eller tårta? 

Ett barn leker vid kullarna, bilen kör först upp för kullen. Barnet vänder sig sedan om och kör ner bilen från kullen. 


Bilen kör i fort ner från backen och pojken skrattar till när bilen trillar omkull, "titta" säger han och kör upp men bilen för backen igen. "Titta, du kör UPP för kullen med bilen och sedan kör bilen NER för backen" Ett ypperligt tillfälle där leken möter teknik och matematik.

På andra kullen hörs en massa skratt och rop när två barn rullar ner för kullen. "Jag rullar höger" skriker ett av barnen. "Jag rullar till höger!". 


Barnet går sedan till den andra kullen och försätter att rulla ned för den. "Vi rullar vänster, titta Johanna vi rullar vänster!"skriker barnet medans hen rullar ned för kullen. Här prövas lägesbegrepp med hjälp av rörelse. 


På flodillern har vi idag fått besök från andra förskolor som kommit hit för att vara med på vår språkvecka, två av flodillern avdelningar har idag bjudit in till aktivitet. Ute i naturen bjöds det på matematik och inne i vårt bibliotek skapades det sagor från språkhattar.



Förskolorna som kom hit var mycket nyfikna, men även barnen ute på gården ville vara med och undersöka matematik med hjälp av naturen.

Till lunch serverades pyttipanna med rödbetor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar