tisdag 26 februari 2019

Tisdag 26/2 teknik o naturkunskap.

 Fri lek inne på avd en stund. Barnen väljer då pussel av Bamse och hans vänner. Någon behöver hjälp och man ser mera samspel och att de hjälper varandra mer och mer.
 Leksakslotto där man drar upp kort och sätter på en bild karta. Här drar några barn upp bilder och använder flera bildkartor.
 Några blir intresserad över tärningen och därför gör en liten grupp barn  olika övningar efterhand med antalet prickar som syns på tärningen. Barnen har bra förslag man kan göra. Klappa händerna, klappa kinden, stampa, hoppa, osv.
 Liten grupp sitter med IKT med ett mycket intressant program om Dinosaurier som gick på tv igår på svt2. Barnen är aktiva och följer med i Dinosauriernas tid.
 Några sitter med klossar och bygger olika torn. Under byggandet spelas och sjungs sången " jag bygger ett torn". Här syns mitt torn och en trappa, visar en pojke.


 Vad kan man göra med tulpanerna? Dagens experiment. Vi ska ge dem lite vatten. Både vanligt och färgat vatten. Vad händer med tulpanerna då? Barnens hypoteser de dör, blir stora, el små. Om vattnet har färg  blir de gula, blåa, röda och gröna, säger barnen. Barnen är aktiva med att räkna upp alla tulpanerna. Vi klipper av dem i olika längder och ser de olika längderna som blir . Vi övar på begreppen korta, små, långa, kortare än och längre än osv. Många kunskapsområden involveras i detta experiment.



Dessa tulpaner har vi i glasskåpet så man kan följa detta, frågan är om det blir som barnen har sagt.
Utelek för alla på gården. Här cyklar vi två.
Dagens lunch klyftpotatis, panerad fisk, sås och grönsaker.

REDE- gruppen som vi hade under uppe vilan. Om att få ett sår att det gör ont, att man kan hjälpa varandra. Precis som ni kan få hjälp och plåster när ni har slagit er här på förskolan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar