måndag 4 februari 2019

Måndag 4/2 Utelek

Något barn har fått hjälpa till med att ta ner alster. Kul att samla häftmassa. Tillsammans tömmer vi glasskåpet i hallen också och slänger lite och sätter in i varje barnpärm.  


 Några barn blir intresserade utav påbörjadet av dinosauriebordet. Här ritas drt ut där det ska sågas ut till sandbaljan.
 Titta så fint, torka och göra fint. Tack snälla för sågen som vi fick låna av en förälder.
 Samling där vi tar dagen med hjälp av kalendern, namnsdag som barnen gissade på var ett pojknamn, nya månaden övas också som är februari. Barnen blir informerad att det är en kort vecka med 4 fsk dagar, på fredag är det stängt.
Lite frukt får barnen också. Vad brukar vi göra på måndagarna? Gå ut säger någon, ja precis det ska vi göra. Vi kan se hur det har gått med isen?

 Sedan får barnen hör nya sången " vi bygger ett hus", som man kan sjunga när man bygger. Vi hör på den några gånger så kanske vi kan lära oss den.

 Barnen går sedan ut för att titta hur det har gått med tulpanen som ska frysas. Har den blivit klar? Nä inte riktigt, bara lite är hårt av is. Så den får ligga en stund till.

 Lite is hittas av barnen och det är härligt att det knastrar under fötterna när  man trampar på det.

 Bygg ute och cykla väljer sedan barnen innan det är tid att gå in för att äta lite lunch. Dagens lunch var grönsaksgryta med curry, ris och grönskar.
 Under uppevilan läser vi och berättar därmed övar på olika dinosaurier. Barnen ser och hör från boken och får gå och ta resp dinosaurie. Det är långhalsade, köttätare, bladätare osv.
 8 dinosaurier i olika storlekar vi hittar par, räknar och jämför mm.
En liten avslappning i pölen innan man kan leka igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar